Filmy24 - Ty decydujesz co oglądasz!

Masz dość zawodu po wyjściu z kina? Dowiedz się czy warto go obejrzeć! Forum poświęcone filmom i wszystkim co z tym związane. Nowinki, premiery, aktorzy, polecenia filmów, filmy wg. kategorii i tematu.

Ogłoszenie

Jesteśmy przeciw ACTA!!!

..:: Uwaga!!! ::..
..:: Ogłaszam nabór moderatorów! Propozycje pisać na 6939278 GG ::..

#1 30-01-2012 16:57:27

MeetThePain

Administrator

Punktów :   

Gladiator (2000)

http://1.fwcdn.pl/po/09/36/936/7026157.2.jpg?l=1207102973000

Generał Maximus, jeden z najwybitniejszych dowódców w rzymskiej armii, dowiaduje się, że umierający cesarz Marek Aureliusz chce uczynić go swoim następcą na tronie. Nie podoba się to prawowitemu dziedzicowi, Kommodusowi, który postanawia pozbyć się rywala i skazuje go na karę śmierci wraz z całą rodziną. Maximusowi cudem udaje się uciec. Trafia do niewoli, gdzie zostaje wyszkolony na gladiatora. Z walki na walkę zyskuje popularność, a na jego występy zaczyna przychodzić coraz więcej ludzi. Maximus jako gladiator wraca do Rzymu, by pomścić swoich bliskich, ale wie, że jedyną potęgą większą od władzy cesarza jest wola ludu i dlatego, by dokonać zemsty, musi stać się największym bohaterem Imperium.

Źr. Filmweb.

Od Admina:
Nie znam osoby, która nie widziała tego filmu. Jest to klasyka kina! Arcydzieło w mistrzostwie filmu! Film wzrusza, zachwyca, powala na kolana.
Muzyka w tym filmie jest mistrzowska. Film oglądałem chyba z 20 razy. Za każdym razem jestem "w filmie". Odczuwam ból Maximusa, czuję się jakbym nim był. Jeżeli nie widziałeś tego filmu (jest to w ogóle możliwe?) to odpalaj go zaraz!

Moja ocena: 9,9/10
Ocena Filmwebu: 8,1/10

http://www.filmweb.pl/Gladiator

TopListy:

Toplista for z fora.pl

Stopka forum

RSS